Polisens tekniker undersöker ubåten Nautilus. Foto: Johan Nilsson/TT.
Polisens tekniker undersöker ubåten. Foto: Johan Nilsson/TT.

Fynd i sökandet efter svenska journalisten

Sjöräddningssällskapet: Vi ger inte upp
1:15 min

Sjöräddningssällskapet har hittat ett föremål de bedömer vara intressant i samband med sökinsatsen efter den försvunna kvinnan.

Under tisdagskvällen har Sjöräddningssällskapet i Barsebäcks hamn fortsatt sökandet efter den svenska journalisten. Hon är försvunnen sedan i torsdags kväll då hon senast sågs ombord en ubåt i Öresund.

– Vi har under en insats tillsammans med det danska sjöräddningssällskapet gjort ett fynd utanför Köpenhamn. Där hittar vi ett föremål som är av intresse som vi har lämnat till danska polisen, säger Fredrik Winbladh, stationsansvarig för Sjöräddningssällskapet i Barsebäck.

Kan du säga någonting om vad det är för föremål?

– Nej, det kan jag inte i dagsläget. Det är inte en kropp, utan ett föremål som skulle kunna vara av intresse. 

Hur fortsätter ni sökandet nu?

– Det beror på vädret och förutsättningarna imorgon. Vi skulle vilja söka av någon vik till och om fyndet vi gjort visar sig vara av intresse så kommer vi fortsätta söka där. Vi ger inte upp, vi ska fortsätta sökandet även imorgon, säger Fredrik Winbladh, vid Sjöräddningssällskapet.

Dansk polis har ännu inte kommenterat fyndet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".