Danmark

Ny brottsrubricering för den misstänkte ubåtsägaren

Köpenhamns tingsrätt har gjort en ändring i häktningsprotokollet och ubåtsägaren är numera misstänkt för vållande till annans död under särskilt försvårande omständigheter.

Den svenska kvinnliga journalisten sågs ombord på den danske uppfinnarens hemmabyggda ubåt i torsdags kväll i Köpenhamn och har varit försvunnen sedan dess. Hon var ombord för ett reportage om ubåtsägaren, som sedan i lördags sitter häktad misstänkt för att ha orsakat hennes död. Nu har Köpenhamns tingsrätt ändrat rubriceringen till misstänkt för vållande till annans död under särskilt försvårande omständigheter. Rubriceringen brukar användas exempelvis i fall där bilförare har varit berusade.

Mannen är häktad i 24 dagar och samtidigt pågår sökningarna efter den svenska journalisten. Dansk polis uppger att Saltholmsområdet inte kommer att undersökas närmare eftersom det sökts av flera gånger tidigare med hjälp av flyg. Sjöräddningssällskapet fortsätter nu att söka i svenskt vatten, söder om Barsebäckshamn, med en elva meter lång båt och en vattenskoter.

Förutom sökningar runt Saltholm och Pepparholm intill Öresundsbron har den svenska sjöräddningen sökt i Lundåkrabukten, mellan Landskrona och Barsebäckshamn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".