Enheter från Sjöräddningen sökte på tisdagen av Lundåkrabukten mellan Barsebäck och Landskrona efter den försvunna journalisten.
1 av 2
Enheter från Sjöräddningen sökte på tisdagen av Lundåkrabukten mellan Barsebäck och Landskrona efter den försvunna journalisten. Foto: Johan Nilsson/TT
Den bärgade ubåten. Foto: Natacha Lopez/Sveriges Radio.
2 av 2
Den bärgade ubåten. Foto: Natacha Lopez/Sveriges Radio.
Danmark

Polisen om ubåtsfallet: Vi letar efter död person

Köpenhamnspolisen har inga förhoppningar om att hitta den saknade svenska journalisten vid liv.

– Det är vår uppfattning att vi letar efter en död person, säger Jens Möller, presstalesperson för Köpenhamnspolisen i em video som publicerats på Twitter. Han vill inte gå in på vilka uppgifter polisen har som tyder på detta.

Polisen jobbar fortfarande med att kartlägga ubåtens färd under natten. Det finns en lucka mellan midnatt och strax efter kl 10 på förmiddagen då ubåten dök upp i Kögebukten. Strax efter kl 10 sjönk ubåten.

Sökningar med dykare fortsätter nu i området runt kögebukten och danska polisen jobbar med svensk polis i sökningarna efter journalisten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".