Christer Vigren (ÖP) i Östra planteringen i Simrishamn.
Christer Vigren (ÖP) i Östra planteringen i Simrishamn. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Simrishamn

Inget bygge i Östra planteringen – planerna stoppade

Christer Vigren (ÖP): Det blir inte byggt här
2:31 min

Planer på att bygga bostäder i parken Östra planteringen i Simrishamn har väckt protester i sommar, men de planerna skrotas nu.

Samhällsbyggnadsnämnden i Simrishamn beslutade igår att inte gå vidare med byggplanerna.

- Det blir inte byggt här, punkt slut, säger Christer Vigren (ÖP), 1 vice ordförande i nämnden.

Vad var det som avgjorde frågan?

- Inkomna synpunkter självfallet, att man inte skulle vilja bli av med den här parken, för hög bebyggelse, att man inkräktar på Suckarnas gång, loppmarknaden där, det var sådana saker, säger han.

Det var på en gräsyta intill Gamla kyrkogården i Östra planteringen som det fanns tankar på att bygga två punkthus på fem våningar, berättar Christer Vigren, och en detaljplan över området har varit ute på samråd. Ett 50-tal synpunkter har kommit in under samrådet och nätverket Levande Simrishamn har också protesterat mot planerna.

När detaljplanen igår var uppe på samhällsbyggnadsnämnden som en samrådsredogörelse, blev beslutet alltså att lägga ner byggplanerna i Östra planteringen. Dessutom fattades beslut om att inte heller gå vidare med ett förslag att börja planlägga Gjuteriplan, som ligger i närheten, mitt emot småbåtshamnen i Simrishamn.

- För att inte folk skulle känna oro för detta, att man flyttade över från Östra planteringen dit, så sa man att det blir inte aktuellt för det området heller, Gjuteriplan, säger Christer Vigren (ÖP), förste vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Simrishamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".