Polisbuss utanför fotbollsarenan Olympia i Helsingborg.
Polisbuss utanför Olympia. Arkivbild. Foto: Emil Langvad/TT.

Polis skadad av stenkastning efter fotbollsmatch

En polis fick åka till sjukhus efter att ha blivit utsatt för stenkastning efter matchen mellan Helsingborg och GAIS på söndagen.

Det var stökigt både före och efter matchen på Olympia i Helsingborg på söndagseftermiddagen, och flera personer misstänks nu för brott.

– En polis blev utsatt för stenkastning av en supporter. Vi följde efter stenkastaren och grep honom på stan, på Bruksgatan, säger Richard Glantz, informatör på polisen i Helsingborg.

– Polisen fick åka till lasarett, men han är inte allvarligt skadad, säger han.

Brottsrubriceringen är våld mot tjänsteman.

Ytterligare en man misstänks för samma brott efter matchen, men den mannen är ännu inte gripen. En tredje man greps misstänkt för brott mot tillträdesförbud, brott mot maskeringsförbud, samt för bengalbränning

Samtliga är HIF-supportrar, säger Richard Glantz.

Även inne på själva arenan var det delvis stökigt och ett räcke på bortalagets läktare ska ha brutits sönder. Det rubriceras av polisen som skadegörelse.

Dessutom avlägsnades tre personer för ordningsstörningar, och två andra omhändertogs enligt lagen LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, enligt Richard Glantz, informatör på polisen i Helsingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".