Stefan Rapo
Artisten Stefan Rapo här med nya låtar. Foto: Alba Mogensen
Norra Rörum

Nya influenser i Same old song

Stefan Rapo sjunger live
5:37 min

Musikalutbildning och balettakademin står på CV:et men han har valt att satsa helt på musiken. Nu släpper artisten Stefan Rapo två nya singlar.

Med den nya musiken lämnar han kärlekstemat och ger sig ut på mycket djupare vatten.

– Låten Same old Song kom till då jag kände att jag var lite missnöjd med min musikaliska tillvaro. Jag ville något mer än att bara skriva kärlekssånger. Och efter satsat många år samt blod, svett och tårar -som de säger i Fame, så tyckte jag att nu är det min tur. Samtidigt hade jag inte riktigt vågat ta steget fullt ut vid tillfällen som kommit upp. Jag hade varit lite feg, inte tyckt att det var rätt tillfälle.

Låten handlar om att våga ta steget ut i det nya och det okända, samt fortsätta förändras och utvecklas.

– En pepplåt till mig själv och förhoppningsvis till andra också. Refrängen satte sig som en smäck i mitt huvud och jag kunde inte bli av med den.

Men kärleken kommer han inte att överge helt.

– Jag kommer säkert att skriva fler kärlekslåtar framöver, men just nu är det den här musiken som behöver komma ut. En liten annorlunda klang än tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".