Svartvit bild från en studio på 70-talet.
Bilden är från starten -77 och medarbetaren heter Maja-Lena Knutsson. Foto: Arkiv
Kristianstad

Nu firar P4 Kristianstad 40 år - tillsammans med dig!

P4 Kristianstad fyller 40 år den 29 augusti. Det firar vi med öppet hus på Radiohuset i Kristianstad. Varmt välkommen!

Vi sänder alla våra program från vår scen i Radiohusets trädgård. Under dagen kan du vara med och se våra sändningar, mingla med våra programledare och reportrar, gå en guidad visning i Radiohuset, se studiorna och vara med och göra radio själv.

Under dagen får du träffa våra populära programledare, Mats Andersson från SMHI och Conny Emmelin från trafikredaktionen gästar oss och det gör även före detta medarbetare, som vi hälsar speciellt varmt välkomna.

Du får också prova att sitta i studion hos oss om du vill.

Vi kommer också att ha ett samtal om journalistiken under 40 år, som leds av vår prisbelönta reporter Linda Everéus, där vi samtalar om vad som hänt med journalistiken sedan 1977 när P4 Kristianstad startade och hur det kommer att se ut med journalistiken nu och i framtiden. Där medverkar bland annat Jonas Kanje, chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Anna Stenberg, kanalchef på P4 Kristianstad, men även redaktionella ledare från Kristianstadsbladet och ETC/Fria Tidningar.

I digitala tältet kan du se hur vi arbetar med vår sajt och med sociala medier. Visste du att vi har filmade nyheter på Instagram varje dag? Eller att vi ofta lägger ut roliga filmer på våra Facebook-konton. Lär dig hur du spelar in röstmeddelanden på din egen telefon som du skickar till oss på radion. Du får också prova att sitta i studion hos oss om du vill.

Vi har också ett programtält där du kan träffa våra programledare, mingla med gamla och nya radiomakare och prata med våra nyhetsuppläsare mellan varven.

Schemat för dagen:

Vi sänder alla våra program från scenen i vår trädgård kl. 06.00-17.35.

09.00-12.00 Guidade visningar i radiohuset, med möjlighet att själv prova att intervjuas i studion.

13.00-13.30 Mats Andersson på SMHI och Conny Emmelin på Trafikredaktionen intervjuas om sitt arbete och svarar på frågor på scen.

13.33-14.20 Journalistiken förr och nu - vad har hänt under de 40 år som P4 Kristianstad har funnits och vad väntar oss i framtiden?
Panelsamtal med Jonas Kanje, chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Anna Stenberg, kanalchef på P4 Kristianstad, Inga-Lill Bengtsson från Kristianstadsbladets Mosaik och Abigail Sykes från ETC/Fria Tidningar. Samtalet leds av Linda Evereus.

15.00-17.00 Guidade visningar i radiohuset, med möjlighet att själv prova att intervjuas i studion.

Mingel i trädgården, kaffe och kaka - hela sändningsdagen!

Missa inte att lyssna, följa oss på Facebook, Twitter och Instagram!

Kommer ni en grupp på fler än tio personer? Meddela gärna oss hur många ni är och hur dags ni planerar att komma. Det hjälper oss att planera. Ring 044 775 1241 eller mejla anna.maris@sverigesradio.se.

Under veckan planerar vi även utesändningar i Simrishamn, måndagen den 28/8 (kl. 10-13) och i Ängelholm, torsdagen den 31/8 (kl. 15-17.35).

Vårt 40-årsjubileum kommer att märkas i radion hela veckan. Varje dag fokuserar vi på ett nytt årtionde. Under måndagen är temat 1977-86, tisdagen 1987-96, onsdagen 1997-06 och torsdagen 2007-16. På fredagen pratar vi om framtiden. Även i nyheterna kommer våra lyssnare att märka av vårt 40-årsjubileum, där vi har ett fokus på förr och nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".