En gråhårig man tar en korthårig mörk kvinna i hand. I bakgrunden Moderaternas logotyp.
Lars-Ingvar Ljungman fortsätter stödja sin partiledare Anna Kinberg Batra. Foto: Bertil Ericson/TT
Skåne

Skåneordförande ger sitt stöd till Anna Kinberg Batra

Lars-Ingvar Ljungman: Bedömer att Moderaterna i Skåne står bakom
0:55 min

Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för Moderaterna i Skåne stödjer partiledaren, Anna Kinberg Batra.

I dagarna har ännu en gång tunga moderata politiker kommit med krav att partiledaren bör avgå, bland annat Kävlinges kommunalråd Pia Almström.

Själv meddelade Anna Kinberg Batra idag att hon inte tänker avgå.

Och Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för Moderaterna i Skåne, bedömer att hon har stöd i Skåne.

Jag tycker kanske till och med att det är lite naivt att tro att allting skulle lösa sig bara man bytte partiledare.

– Jag kan ju inte redogöra för hur alla moderater i Skåne ser på det, men jag gör i ju fortfarande alla fall den bedömningen att Moderaterna i Skåne står bakom Anna Kinberg Batra som partiledare, säger han.

Och du själv?

– Ja, jag är en del av den majoriteten, ja, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Lars-Ingvar Ljungman säger att partiets problem inte bara handlar om partiledaren, utan att det är en större fråga än så.

Nu måste vi ägna oss åt att presentera den politik som vi har arbetat med under de gångna åren för att få ett så bra valresultat som möjligt.

– Jag tycker kanske till och med att det är lite naivt att tro att allting skulle lösa sig bara man bytte partiledare, och det är ju dessutom så att de som kräver hennes avgång har så vitt jag vet inte presenterat något alternativ, utan man vill bara lite odefinierat att det ska hända någonting, säger han.

– Och jag tycker kanske inte att det är det vi ska ägna oss åt nu, utan nu måste vi ägna oss åt att presentera den politik som vi har arbetat med under de gångna åren för att få ett så bra valresultat som möjligt, säger Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för Moderaterna i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".