Färdtjänstbil. Foto: Tobias Wallin/Sveriges Radio.
Färdtjänst och sjukresor slogs ut av tekniska problem. Foto: Tobias Wallin/Sveriges Radio
Skåne

Många drabbades av inställda sjukresor

Kalle Ekebjär, Skånetrafiken: Vårt arbete är att säkra att det inte händer igen
3:39 min

Sedan i förmiddags är beskedet från Skånetrafiken att serviceresorna rullar normalt igen.

Runtom i länet har många drabbats av inställda sjukresor, utebliven färdtjänst och förseningar senaste dygnet. Men beskedet sedan i förmiddags från Skånetrafiken är att resorna rullar normalt igen.

– Det var en överbelastning av vårt trafikplaneringssystem. Det kom in för mycket information och det man har gjort nu är att man har vidtagit åtgärder för att minska den här belastningen och för att öka vår kapacitet för att klara situationen. Sedan har vi ett arbete framöver för att vi inte ska hamna i den här situationen igen, säger Kalle Ekebjär, som är trafikområdeschef för serviceresor på Skånetrafiken.

Hur många drabbades?

– Igår har vi nog ett hundratal som inte har fått sina resor som de har beställt och det beklagar jag. Har man blivit utsatt, fått problem och blivit tvungen att göra en resa på annat sätt så får man ta kontakt med vår kundtjänst. Så får vi kompensera för de utlägg man haft för alternativa resor, säger Kalle Ekebjär.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".