Moderatledaren Anna Kinberg Batra och Malmömoderaten Torbjörn Tegnhammar under ett besök i Rosengård. Foto: Björn Lindgren/TT.
Anna Kinberg Batra och Torbjörn Tegnhammar under ett Malmöbesök. Foto: Björn Lindgren/TT.

Malmömoderat: Tråkigt byta så kort tid före val

"Viktigt vi i Malmö och Skåne samlar oss"
0:29 min

Redan idag diskuterar Moderaterna i Malmö och Skåne framtiden efter partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Ett väntat, men ändå tråkigt besked, enligt Malmös oppositionsråd Torbjörn Tegnhammar.

– Det är tråkigt att det går till på det här sättet, och att vi får byta så kort tid före valet.

Vem ska ta över nu då?

– Jag förstår att du är nyfiken på det. Det är svårt att säga. Jag tänker inte ge ett enskilt namn. Här är det viktigt att vi i Malmö och Skåne samlar oss och diskuterar partiets framtid. Och det gör vi redan idag.

Slutar Torbjörn Tegnhammar som i går torsdag tillsammans med regionrådet Carl-Johan Sonesson gick ut med ett pressmeddelande där de ville att hela partistyrelsen skulle ställa sina platser till förfogande - eftersom hela ledningen har ansvar, och eftersom de ansåg att en ny partiledare måste få forma sitt eget lag.

– Vi kommer att vara benhårda i det kravet från Malmös sida. Det är inte enbart Anna Kinberg Batras fel att det gått så dåligt i opinionen för Moderaterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".