Stiko Per Larsson
Stiko Per Larsson tog hem segern i P4 Nästa Dalarna 2017. Foto: Helena Broström.
P4 Nästa

Ingen skånsk seger i P4 Nästa

Varken Kristianstads Chris L Svensson eller Malmös Michi fick ta emot titeln P4 Nästa-vinnare 2017.
Segern gick till Stiko Per Larsson.

Ikväll var det dags för riksfinal i P4 Nästa. P4 Kristianstads finalist Chris L Svensson har tillsammans med Morgongänget under veckan som gått toppat formen inför finalen. Det hjälpte dock inte till en seger.

Låten "Drive" som spelats flitigt i P4 Kristianstad under sommaren valdes ut som en av åtta finalister och tävlade alltså på lördagskvällen i riksfinalen av Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa i Linköping.

- Det kändes hur gött som helst i live-sändningen, sade Chris L Svensson efter tävlingen.

Stiko Per Larssons vinnarlåt ”Kumpaner” kommer att spelas i P4 och den 8 oktober kommer låten att testas som utmanare på Svensktoppen.

Bonuserbjudandet om medverkan i Melodifestivalen 2018 gick också till artisten. Motiveringen lyder: “Med en stor dos charm, stabil närvaro på både scenen och i sitt artistiska uttryck har juryn beslutat att erbjuda Stiko Per Larsson en plats i 2018 års Melodifestival”.

En jury och lyssnarna röstade tillsammans fram två artister till en slutomgång. Där stod Per Stiko Larsson från P4 Dalarna och Miah från P4 Jönköping.
I slutomgången var det endast lyssnarna som smsade och de tyckte bäst om Stiko Per Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".