Gång i Öresundståg Foto: David Rasmusson/Sveriges Radio
Foto: David Rasmusson/Sveriges Radio
Skåne/Öresund

Alla Öresundståg ska rustas upp

Skånetrafiken: Tågtoaletterna är en viktig del i kundupplevelsen
1:03 min

Under de kommande fem åren ska alla Öresundståg rustas upp och få en ansiktslyftning. Dessutom ska de kritiserade toaletterna ombord bytas ut.

Det var igår som beslutet togs i Region Skånes kollektivtrafiknämnd om att 51 miljoner ska skjutas till för att rusta upp hela flottan av Öresundståg. Och enligt Magnus Andersson som är affärschef för fordon och underhåll på Skånetrafiken var det hög tid för renovering.

– I en perfekt värld skulle detta vara igång sedan några år tillbaka. Men det är många som samverka och det här är komplicerade frågor så vi är glada att det är igång, säger han.

Såväl tågens in- som utsida ska renoveras. Det blir ny design utvändigt, nya tyger på stolar och nya golv. Men förutom de kosmetiska förändringarna ska även de kritiserade toaletterna ombord bytas ut.

– Det blir mer driftsäkert och enklare att städa. Just tågtoaletterna är en viktig del i kundupplevelsen, säger Magnus Andersson.

Upprustningen kommer att sätta igång i år och beräknas fortsätta till mitten av 2022. Som det ser ut just nu ska inte begränsningar i tågtrafiken behöva göras till följd av den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".