Martin Bouqist
Martin Boquist, tränare i Ricoh och Kristjan Andrèssons högra hand i landslaget. Foto: Emil Langvad/TT
Handboll med Radio-Glenn

Dessa fyra lag hamnar i botten på serien

Dagens inlägg handlar om vilka jag tror hamnar i bottenskiktet i Handbollsligan.

Det har blivit dags att titta på en trolig sluttabell för Handbollsligan kommande säsong. Är egentligen smått allergisk mot att tippa och i synnerhet när man inte har sett alla lag in action. Får alltså gå på det man läst och hört och detta tillsammans med magkänsla och en viss erfarenhet sen tidigare, ger denna fingervisning om vad jag tror och tycker. Jag börjar bakifrån och i detta inlägg får ni veta vem som kommer sist och vilka som får kvala. Plats 11-14 alltså.

 ***

14. Någon måste komma sist och denna säsongen tror jag att HK Aranäs hamnar där. Tungt tränartapp i Jerry Hallbäck och rutinerade spelare som Martin Lindell och Tommy Atterhäll på minuskontot. Detta ersätts med ungt och lovande men det räcker inte. Nye tränaren, Toni Johansson, kommer att få trolla med knäna om Aranäs ska klara av att undvika jumboplatsen.

***

13. Nykomlingar har, nästan av tradition, alltid svårt första säsongen i högsta ligan. OV Helsingborg har en av ligans mest rutinerade tränare i Ulf ”Tubbi” Sivertsson men också en av ligans yngsta och minst rutinerade spelartrupp. Stor press ligger på målvakten, Niklas Kraft, men även rutinerade Andreas Thynell bär på ett stort ansvar för att laget ska stå pall i 32 stentuffa elitmatcher. Räddningen kan bli hemmaplan, som i alla fall förr i tiden, bar fram de grönklädda i Idrottens hus och blev starkt bidragande orsak till lagets  tre SM-guld (1961, 1967 och 1980).

***

12. Ricoh har bland andra tappat David Florander på högernio vilket blir kännbart. Nyförvärven är inte i paritet till det man tappar och tror därför det blir spel i botten av ligan för Ricoh. Klarar sig säkert kvar  i Handbollsligan via kval men något ”ingemansland" blir det inte denna säsong för Ricoh.

***

11. IFK Skövde har värvat Henrik Dahlberg från IFK Ystad och Marcus Holmén från HK Aranäs, bra värvningar - men det räcker inte. Tror att IFK Skövde kommer att få kvala sig kvar. Kristian Svensson är en hyvens man men han blir ju inte yngre med åren. Rasmus Wremer: orkar han motivera sig för ytterligare en säsong i bottenträsket? Jack Thurin är en oslipad diamant som högernia och Alfred Ehn växer för varje år men de lär nog inte stanna i IFK Skövde mer än säsongen ut. Kvalplats för IFK Skövde.

I morgon plats 7-10.

***

Till sist: Idag lämnade Jonas Källman besked om att hans tid som svensk landslagspelare är slut. 222 landskamper och 664 mål blev facit i den blågula tröjan. Nu kommer det en ny trio som kommer slåss om den åtråvärda v6-platsen: Tollbring, Frend-Öfors och Wanne.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".