Kalle Matsson
Hammarbys tränare, Kalle Matsson. Foto: Janerik Henriksson/TT
Handboll med Radio-Glenn

Handbollsligan: Lagen som kommer kriga i mitten

Dagens inlägg handlar om vilka jag tror kommer hamna i det så kallade "ingemansland" samt vilka som kniper de två sista slutspelsplatserna.

10. HIF Karlskrona har verkligen överraskat på försäsongen och är enligt tränaren, Karl-Johan Lång, väldigt bra tränade tränade och förberedda inför säsongen. HIF har två nya målvakter och just där finns det stora frågetecknet - i övrigt flera spännande nyförvärv som kan gör avtryck i Handbollsligan. Jag tror inte det räcker till slutspel men HIF Karlskrona kommer definitivt inte spela typ 20 matcher i rad utan vinst denna säsongen. Ingemansland för HIF Karlskrona.

***

9. Hammarby har värvat väldigt namnkunnigt i Rickard Lönn och Patrik Fahlgren och Martin Dolk verkar har fått ordning på sina skadade ben. Bådar verkligen gott men jag tror int det räcker för slutspel - inte i år heller! Möligt jag är helt ute och cyklar men någon måste bli nia och jag tror det blir en strid in på mållinjen om de två sista slutspelsplatserna och här drar Hammarby Svartepetter - tyvärr Anne Hopfgarten, ingen maskot, inget slutspel :-)

***

8. Redbergslid är inte lika slagkraftiga som förra säsongen då det ett tag såg ut som att de skulle springa hem grundserien. Förlusten mot Sävehof i kvartsfinalen sitter säkert djupt rotad i själen men det är bara att glömma och gå vidare. Niclas Fingren är ett bra nyförvärv, likaså Jonathan Wenell, som hade kört fast i Hammarby. Men, tappet av Linus Arnesson och Rickard Lönn är kännbart och att Daniel Wester är långtidsskadad gör inte uppgiften lättare. Tror att RIK tar sig till slutspel men det blir på det berömda håret.

***

7. Lugi hamnade förra säsong på andra plats i ligan. Det gör de inte denna säsongen. Tappet av främst Simon Jeppsson - men också av Andreas Arrman är TUNGT. Lugi ska även spela i Europa och klarar man av första kvalmatchen och går till gruppspel blir ligaspelet lidande, så är det bara. Nu har man en skicklig tränare som kan sin handboll men lyckas han få in sitt unga Lugi bland topp-6 så är jag förste man att gratulera. 

***

I morgon publiceras nästa inlägg och då får ni veta, vilka jag tror, kommer tillhöra toppen av Handbollsligan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".