Två poliser och en hund vid polisavspärrningar på Lönngatan.
Polisen har spärrat av vid Lönngatan. Foto: Johan Nilsson/TT.

En skadad efter skjutning

Fredrik Bratt, polisen: Skedde i anslutning till ett trapphus
3:38 min

En man har förts till sjukhus efter en skottlossning på Lönngatan i Malmö vid 21.30-tiden på onsdagen.

Polisen fick samtal om flera smällar och när ambulans och polis kom fram hittades den skadade mannen, som är i 50-årsåldern.

– Han har förts till sjukhus i Malmö, och samtidigt har vi skickat polispersonal upp till sjukhuset för säkerhetens skull. Det är för personalens säkerhet, de som jobbar på sjukhuset, men även för mannen som är skottskadad, säger Fredrik Bratt, informatör på polisen Region Syd.

Har det uppstått problem där på akuten?

– Det ska det inte ha gjort, det ska vara lugnt, men det är rutin att vi gör det. Dels kan det vara mycket vänner och anhöriga till en person som är skadad, och det kan vara ganska upprivna känslor. Men sedan vet man aldrig vad det finns för hotbild mot den som är skadad.

Skottlossningen ska ha skett utomhus, i anslutning till ett trapphus i ett bostadshus på Lönngatan, mellan Norra Grängesbergsgatan och Lantmannagatan.

Den skadade mannen hittades utomhus, enligt Fredrik Bratt.

Ingen misstänkt har gripits för skottlossningen, som rubriceras som mordförsök.

– Men jag vet att vi jobbar för fullt med att hålla förhör och få fram så mycket uppgifter vi kan, och det bedrivs också ett inre spaningsarbete. Vi kommer givetvis försöka höra honom också, om han kan ge oss något som kan leda utredningen framåt.

Han vill inte säga om polisen har hittat det vapen som användes.

– Vi har kriminaltekniker på plats och vi har också sökt med vapenhund i området.

Har ni någon idé om vad motivet kan vara?

– Nej, det har vi inte alls och det är alldeles för tidigt att säga något om det, säger Fredrik Bratt, pressinformatör på polisen Region Syd.

Strax efter klockan 23 uppger polisen att mannen inte bedöms vara allvarligt skadad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".