Polis vid Nosabyskola
Via enkäter ska allmänheten tycka till om bland annat tryggheten i sitt bostadsområde. Foto: Viktor Eriksson/Sveriges Radio
Skåne

Allmänheten får tycka till om polisen i trygghetsmätning

Nu är det dags för allmänheten att tycka till om tryggheten där de bor. Det är dags för Polisens årliga Trygghetsmätning.

Polisen i region Syd kommer tillsammans med regionens 58 kommuner att genomföra den årliga lokala Trygghetsmätningen med början i nästa vecka.

Cirka 67 000 medborgare, i åldrarna 66-85 år, får då chansen att att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.

– Vi vill veta hur du ser på eventuella problem i ditt bostadsområde, om du har varit utsatt för brott under det senaste året, om du känner oro för att utsättas för brott och även om du känner dig trygg i ditt bostadsområde på kvällarna, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i region Syd, i ett pressmeddelande.

Polisen vill gärna att så många som möjligt svarar på enkäten.

– Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framför allt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter, konstaterar Mats Trulsson. 

De län som ingår i Polisens område Region Syd är Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".