Anders Tell har tagit över som S-ledare i Kristianstad.
1 av 2
Anders Tell har tagit över som S-ledare i Kristianstad. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Framtidsplaner i Kristianstad.
2 av 2
Framtidsplaner i Kristianstad. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Kristianstad

Ny S-ledare om framtiden

Anders Tell (S): Kristianstad kommer att växa
3:53 min

Nu har Anders Tell tagit över som ny S-ledare i Kristianstad. Vi träffar honom på Naturum Vattenriket för att prata om högskola, nybygge och framtid.

När S-basen Heléne Fritzon lämnat Kristianstadspolitiken och blivit migrationsminister är det Anders Tell som tagit över som ny socialdemokratisk ledare i Kristianstad. Vi träffar honom på Naturums tak och med utsikt över Vattenriket och Kristianstads centrum pratar vi med honom om framtiden.

Den utveckling jag vill se är att bygga den öppna, ljusa, tillgängliga och välkomnande staden.

Det gör vi eftersom vi hela den här veckan uppmärksammar att P4 Kristianstad Sveriges Radio fyller 40 år och idag pratar vi om just framtiden.

– Jag flyttade hit för lite mer än 40 år sedan. Jag tillbringade ett år på regementet P6 som nu är högskola med ett ljust och öppet campus. Det har hänt väldigt mycket de senaste decennierna. Den utveckling som jag vill se framför mig för Kristianstadsborna är att vi ska fortsätta att bygga den öppna, ljusa, tillgängliga och välkomnande staden. En stad mitt i världen med människor från många länder som nu har rotat sig här och bygger staden tillsammans. Det är min vision inför framtiden, säger Anders Tell (S).

En stad mitt i världen med människor från många länder som rotat sig och bygger staden tillsammans, det är min vision.

Nybyggen av bostäder är något han pekar på som är på gång inför framtiden.

– Nu byggs det väldigt många nya bostäder i Hammar. Vi planerar nya bostäder, badhus och skolor i Näsby vid högskolan. Kristianstad kommer att växa, säger Anders Tell.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".