Peder Fredricson
Peder Fredricson i Morgonpassets studio. Foto: Paulo Saka/SR
Ridsport

Peder Fredricson: Oslagbart att vinna på hemmaplan

Peder Fredricson: Enorm stämning
1:31 min

Han höll för favorittrycket och vann EM-guld. Knappt en vecka efter succén i Göteborg berättar Peder Fredricson om tankarna inför finalrundan.

– Det var en blandning av nervositet och fokusering. Man får inte låta nervositeten komma inpå en, för som ryttare måste man se till att andningen är igång och att axlarna är nere för att hästen inte ska bli spänd, säger han i Morgonpasset i P3.

Peder Fredricson och All In hade fyra felfria rundor inför finalhoppningen i Göteborg. Den svenska medaljfavoriten gick ut sist av alla i startfältet med pressen vilandes tungt på sina axlar.

Ekipaget fick som mest riva ett hinder och få ett tidsfel – annars var guldet borta.

– På väg mot första hindret i finalbanan så tänkte jag, ”andas ut nu ingen nervositet” fast jag visste att det var mycket som stod på spel, säger Peder Fredricson.

Ekipaget rev det tredje hindret från slutet, men sedan seglade ”Allan” över de två sista och guldet var säkrat. 

– Det var absolut oslagbart att få vinna på hemmaplan. Både för att det var ett EM, ett mästerskap på hemmaplan har vi inte så ofta och så var det en enorm stämning hela veckan med folk som kom fram och önskade lycka till, säger Fredricson.

Lyssna på ljudklippet för att höra Peder Fredricson berätta om:

  • När han började rida tillsammans med sin bror Jens
  • När han träffade All In för första gången
  • Vad som blir nästa mål
  • Varför han brukar ha en ersättare till All In vid prisutdelningar
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".