En massa fack med kondomer på ungdomssmottagningen i Kristianstad. Och en ...grej att träna på. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Nu kan ungdomar få råd från ungdomsmottagningen via videomöte.
Skåne

Ungdomsmottagning på nätet igång

Digital ungdomsmottagning på nätet kvällstid - UM Skåne Online. Det satsar Region Skåne på, med premiär i dag måndag.

Via UM Skåne online kan ungdomar träffa sjuksköterskor, barnmorskor och kuratorer via ett videomöte utan att boka tid i förväg.

UM Skåne online bemannas av Ungdomsmottagningen i Hässleholm. Förhoppningen är att nå ungdomar som annars är svåra att nå.

– En digital drop-in-mottagning är ett sätt att öka tillgängligheten till vår verksamhet. Vi hoppas särskilt att fler killar ska hitta till vår verksamhet, säger Elisabeth Liljerehn, verksamhetsutvecklare Ungdomsmottagningen Skåne, i ett pressmeddelande.

Ungdomarna når den digitala mottagningen via en app (UM Skåne online) och loggar in med sitt BankID.

Den som inte kan ladda ner appen kan även nå UM Skåne online via webbsidan. På webbsidan finns också mer information om mottagningen.

UM Skåne online testas i projektform under hösten, fram till 1 december och håller öppet måndag till fredag mellan 17 och 21.30. Men öppettiderna kan justeras beroende på hur efterfrågan blir.

Den digitala tjänsten ligger inom ramen för Region Skånes e-hälsostrategi och finansieras via regeringens satsning på ungdomars psykiska hälsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".