Polisavspärrningsband.
Polisen efterlyser tips från allmänheten. Foto: Janerik Henriksson/TT
Sjöbo

Viktiga förhör gjordes efter mans död

Viktiga förhör har hållits under dagen meddelar Polisen, med anledning av att en död man hittades utomhus i Sjöbo kommun i går.

En 27-årig man hittades död mellan Vollsjö och Fränninge i Sjöbo kommun och inledningsvis utreder polisen fallet som ett mord alternativt dråp. Kroppen har inga synliga skador.

– Det är mer som talar för att det är en olyckshändelse än att det skulle vara ett mord, men vi behöver rubricera det så här högt för att snabbt kunna utesluta att det handlar om ett mord, sa Lars Förstell, presstalesperson vid polisen i Skåne, under tisdagsförmiddagen.

Mannen hittades på måndagen och polisen vädjar om tips från personer som sett vad som hänt i området fredag till och med måndag.

Den döde är identifierad, men polisen vill ännu inte gå ut med varifrån han kommer.

Polisen har under dagen hållit ett antal viktiga förhör i ärendet samt genomfört en undersökning av platsen där den avlidne anträffades.

Även om det kan vara så att dödsfallet kan förklaras med en olyckshändelse fortsätter polisens arbete till dess att andra möjligheter kunnat uteslutas.

Brottsrubriceringen mord eller dråp står därför fast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".