Öppnar dörren till polishuset. Kommunpolisen Bo Blixt, är ett av ansiktena som kommuninvånarna kommer möta på tisdagar i Åstorp.
1 av 2
Öppnar dörren till polishuset. Kommunpolisen Bo Blixt, är ett av ansiktena som kommuninvånarna kommer möta på tisdagar i Åstorp. Foto: Nina Sköldqvist/SR P4 Kristianstad
Polisstationen i Åstorp ligger mitt i samhället på Storgatan 5.
2 av 2
Polisstationen i Åstorp ligger mitt i samhället på Storgatan 5. Foto: Nina Sköldqvist/SR P4 Kristianstad

Polisstationen i Åstorp öppnar igen

"Till en början kommer vi ha öppet en dag i veckan"
0:33 min

Efter drygt fyra års stängning har polishuset i Åstorp öppnat igen.

Det är samtal med politiker och medborgardialoger med kommuninvånare som ligger bakom beslutet att åter öppna polishuset i Åstorp. Till en början kommer man ha öppet en dag i veckan, varje helgfri tisdag.

- Jag har hört talas om att man skulle vilja ha mer öppet men vi får titta på detta och först utvärdera det och se hur mycket besökare vi har, säger Bo Blixt, kommunpolis i Bjuv och Åstorp.

Öppnandet gör också att polisen omfördelar sina resurser emellan grannkommunerna. I Bjuv kommer framöver polisstationen ha öppet fyra dagar istället för fem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".