En hund i koppel. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Djurägare uppmanas nu av Polisen att hålla koll på vad djur eventuellt kan stoppa i sig i offentliga miljöer Foto: Fredrik Sandberg/TT
Helsingborg

Pojkar misstänks ha kastat förgiftade brödbitar i park

Polisen: Glykol extremt dödligt för hundar
0:22 min

Brödbitar, som misstänks vara förgiftade, kastades igår ut vid Kärnan i Helsingborg.

Var extra noggrann att se vad ditt djur äter i offentliga miljöer. Den uppmaningen går nu Polisen i Helsingborg ut med efter en händelse igår när två personer setts kasta medhavda brödbitar på gräset i Slottshagsparken.

När ett ögonvittne konfronterade pojkarna försvann de från platsen. Polisen har bra signalement på de misstänkta gärningsmännen, och undersöker nu om det finns kameraövervakning på platsen för att ta hjälp av det materialet i utredningen.

– En kvinna som var ute och gick med sina hundar såg två killar i 15-20-årsåldern som stod och kastade ut bröd ur en påse. Hon frågade vad de gjorde och då slängde de kassen och sprang de därifrån, berättar Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson, polisen nordvästra Skåne.

Brödresterna var både blöta och blåaktiga, och har skickats på analys till Nationellt Forensiskt Center. Ärendet är rubricerat som djurplågeri.

För några veckor sedan dog en hund i Landskrona efter att ha blivit glykolförgiftad, konstaterar Polisen i nordvästra Skåne på sin Facebook-sida.

Glykol är extremt dödligt för exempelvis hundar och katter redan i mycket små doser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".