Människor samlas på gatan efter kraftig jordbävning i Mexiko.
Människor samlas på gatan efter kraftigt skalv i Mexiko. Foto: ALFREDO ESTRELLA
Mexiko

Kraftig jordbävning i södra Mexiko

En jordbävning med magnituden 8 har inträffat utanför Mexikos södra kust, enligt det amerikanska geologiska institutet USGS.

Det kraftiga skalvet inträffade sent på torsdagen lokal tid och har känts i Mexiko City, där människor flyr skakande byggnader.

Strömavbrott har rapporterats från delar av staden, rapporterar den mexikanska tidningen El Universal, som uppger att helikoptrar hovrar över staden. Minst två har rapporterats döda.

Jordbävningen hade sitt epicentrum 123 kilometer sydväst om staden Pijijiapan, 33 kilometer under havsnivån. Myndigheterna varslar om risk för möjliga tsunamivågor.

-Det är en allvarlig jordbävning, helt klart. Den är oerhört stor och har därmed potential att vålla allvarliga skador, säger Reynir Bödvarsson, seismolog vid Uppsala universitet till TT.

-Den berör inte bara Mexiko. Det är inte långt från Guatemala. Nu hänger det på byggnaderna som människor bor i, om de rasar så är det förödande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".