Tine Schryvers, belgiskt fotbollsproffs i Kristianstad DFF.
Tine Schryvers, belgiskt fotbollsproffs i Kristianstad DFF. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
Damallsvenskan

Schryvers fullträff på stopptid gav Kristianstad DFF tre poäng

Tine Schryvers: Nu känns det värt allt slit
5:05 min

Kristianstad tog tre viktiga poäng i Damallsvenskan efter 3-2 på hemmaplan mot Örebro efter ett sent segermål av Tine Schryvers. Målet kom på stopptid och var en beräknande lobb från 25 meter.

Matchen började tungt för Kristianstad med ett insläppt mål redan i den åttonde spelminuten. Men efter det målet så arbetade man sig framåt och lyckades få i en kvittering precis innan halvtidsvilan genom Therese Ivarsson.

Inledningen av den andra halvleken var ganska jämn och det skapades ett par halvchanser från båda lagen. 

Men sexton minuter före fulltid gjorde Kristianstad 2-1 och ett mål som de flesta trodde skulle blir ett segermål, men Örebro ville annat.

Efter Kristianstads mål lyfte man upp spelet och pressade Kristianstad försvaret rejält som fyra minuter före fulltid gav utdelning.

Men trots 2-2 hängde inte Kristianstad med huvudena utan kämpade på ordentligt och slutligen fick då Tine Schryvers göra sitt första mål för säsongen på ett långskott som missbedömdes av Örebros målvakt. Kallt uträknat av det belgiska nyförvärvet Schryvers, som gjorde sitt första mål i Damallsvenskan.

- Jag hade sett tidigare i matchen att målvakten ofta var långt ute och i två års tid har folk sagt till mig att prova att skjuta då för den kan gå in. Nu är det en konstig känsla efter en så lång skadeperiod som varit min tyngsta period någonsin. Nu känns det värt det, säger Schryvers som drabbades av en fotskada strax efter att hon kom till klubben för sex månaders sedan.

Det här var belgiskans fjärde match och hon fick endast spela sista kvarten eftersom kroppen ännu inte håller för 90 minuters spel.

- Äntligen avgjorde vi en match i slutet. Laginsatsen de sista tio minuterna är fantastisk, säger tränaren Elisabeth Gunnarsdottir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".