Vittsjö Idrottspark, vi ser entrén
Inga mål på Vittsjö Idrottspark i söndagens match. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio

Mållös tillställning på Vittsjö IP

Vittsjös Sandra Adolfsson summerar 0-0-matchen mot Piteå
1:11 min

Vittsjö hade gärna tagit alla tre men fick nöja sig med en poäng efter 0-0 mot Piteå på söndagen.

– Alla poäng är viktiga men vi är nöjda, säger Sandra Adolfsson.

De 472 åskådarna på Vittsjö IP fick inledningsvis se två lag som försökte hitta sin identitet i matchen. Hemmalaget satte djupledsbollar mot kvicka Linda Sällström och Hannah Wilkinson men Piteå-försvaret lett av Faith Ikidi höll tätt.

Ett par skott utanför målramen var allt lagen mäktade med i den första halvleken. Till den andra satte däremot Vittsjö fart.

– Vi sa att vi behövde röra oss och löpa mer och att vi inte kunde stå och stampa på bollen, säger Adolfsson.

Vittsjö anföll med fler spelare och var under de sista 45 minuterna betydligt bättre än gästerna. Men trots spelmässigt övertag kom de inte närmare än en boll i ribbans överkant . Gästerna skapade inte heller nämnvärt mycket och 0-0 var sett till spelet ett rättvist resultat.

För tabellen innebär poängen att Vittsjö har fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket efter 15 omgångar. En bottenstrid de såklart vill undvika.

– Vi tar varje match och det har sett rätt så bra ut under hösten. Vi bara kämpar på, menar Adolfsson.

Närmast väntar ett landslagsuppehåll för Vittsjö som är tillbaka i spel den 24 september då de gästar serieledarna från Linköping.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".