Ulf Kristersson, Moderaterna
Ulf Kristersson, Moderaterna. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Skåne

Skånska moderater vill ha Ulf Kristersson

Skånemoderat: Kan på ett bra sätt föra Moderaternas talan
1:10 min

Flera moderata länsförbund har i dag valt att ställa sig bakom Ulf Kristersson som ny ordförande för Moderaterna, bland annat det stora förbundet i Skåne.

– Jag tycker att Ulf på ett bra sätt kan prata moderat politik. Ulf kan på ett bra sätt föra Moderaternas talan i olika frågor och möta de samhällsutmaningar vi har i en diskussion på ett enkelt och tydligt sätt. Vi har svar och han är en duktig man på att ge de svaren och förklara, säger Linda Allanson Wester, vice ordförande för Skånemoderaterna.

Då nästan alla moderata länsförbund deklarerat vem de vill se som ny moderatledare så har alla utom två ställt sig bakom Ulf Kristersson som nu i praktiken verkar klar som ny moderatledare.

Avvikarna är Västra Götaland och Gävleborg om i första hand valt stödja den tidigare moderatledaren Carl Bildt.

– Vi ser att i Gävleborg så har väl Carl något starkare stöd bland våra medlemmar och vi ser också att han är den person som kan få en kortare startsträcka. Han har ju varit partiledare tidigare och har en bra erfarenhet, arbetet länge i partiet och är välkänd, säger Gävleborgs länsförbundsordförande Patrik Stenvard.

Men enligt Stenvard är Ulf Kristersson en stark andrahandskandidat som Gävleborg också står bakom. Linda Allanson Wester tycker att det stora stödet för Ulf Kristersson är bra.

– Jag tror att det är bra att vi visar att Ulf har ett brett stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".