På måndagen hade friskis och Svettis öppet som vanligt. Ellinor Löfgren och hennes kollegor fanns på plats för att prata med medlemmar.
På måndagen hade friskis och Svettis öppet som vanligt. Ellinor Löfgren och hennes kollegor fanns på plats för att prata med medlemmar. Foto: Nina Sköldqvist/SRP4 Malmöhus

Friskis och Svettis stärker säkerheten

2:16 min

Efter helgens knivöverfall på en 17-årig pojke på Friskis och Svettis i Ängelholm, skärps säkerheten.

Det var på i lördags kväll strax efter klockan 18 som en 17-åring fick hämtas av ambulans efter att ha blivit utsatt för stickskador i omklädningsrummet i Friskis och Svettis lokaler. 17-åringen skador beskrevs som allvarliga. En 15-årig pojke greps efteråt som misstänkt för dådet.

Enligt verksamhetschefen på Friskis och Svettis, Bodil Nordkvist, finns inga tidigare erfarenheter av bråk i lokalerna. Hon berättade att direkt efter händelsen upprättades en handlingsplan som ska underlätta utredningsarbetet men framförallt säkra medlemmarnas trygghet. Föreningen kommer också lämna in en ansökan om kameraövervakning. Utöver det kommer väktare att bevaka mer frekvent.

Det är jättetråkigt det som har hänt. Men jag hoppas att folk ska känna sig fortsatt trygga här, hoppas de förstår att de inte har med oss att göra.

- Det är en trygghetsfaktor för våra medlemmar. Det är en del i vårt trygghet och säkerhetsarbete.

Ellinor Löfgren, som är anställd på Friskis hoppas att allt snart ska kännas som vanligt igen.

- Det är jättetråkigt det som har hänt. Men jag hoppas att folk ska känna sig fortsatt trygga här, hoppas de förstår att de inte har med oss att göra.

Och så här sa Åke Ek, medlem och personlig tränare efter avklarat förmiddagspass.

- Det hade kunnat hända precis var som helst. För mig känns det lugnt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista