Regionbuss och full buss
1 av 2
Under morgonen har det varit trångt på ersättningsbussarna från Ystad. Foto: SR / Privat
SMHI
2 av 2
SMHI varnar för höga vattenstånd i Skåne utom Österlen. Foto: Skärmdump/SMHI
Skåne

Trots att stormen uteblev - kaos i kollektivtrafiken

Malin Robertsson, pendlare: "Det är ofta problem"
1:04 min

Tågen är inställda i stora delar av Skåne. Under morgonen har pendlare i Oxie väntat på ersättningsbuss. När den väl kom, fick inte pendlaren Malin Robertsson plats.

Ersättningsbussen som skulle ta Malin Robertsson in till Hyllie var knökfull och busschauffören släppte inte på henne.

- Det är typiskt, men det här är inte första gången det är problem. På min första skoldag var jag också försenad på grund av Skånetrafiken.

Även Robin Hansson, som pendlar från Ystad till Lund stämmer in i kritiken om att ersättningsbussarna inte fungerat. Bussen var knökfull och resenärer fick stå upp i gången.

- Chauffören ville inte köra in i Oxie utan frågade om den som skulle av där kunde följa med till Hyllie istället.

Igår meddelade Skånetrafiken att delar av tågtrafiken skulle ställas in på grund av den kommande stormen. Beslutet ligger kvar om inställda tag till klockan 15 i eftermiddag, trots att stormen inte blev så farlig som befarat.

- Det som händer nu är att man avsynar de här banorna, så att det inte ligger träd någonstans. Någon måste syna banorna och det tar tid, säger Katarina Wollfram.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".