Nationella bombskyddet i Lomma
1 av 2
Nationella bombskyddet i Lomma. Foto: TT / Sveriges Radio
Nationella bombskyddet i Lomma
2 av 2
Nationella bombskyddet i Lomma Foto: Johan Nilsson/TT
Lomma

Misstänkt föremål hittades i bil - en person gripen

Polisens Kim Hild om insatsen
1:49 min

En person är gripen efter att polisen hittat ett misstänkt föremål i en bil. De omfattande avspärrningarna på E6:an är hävda.

Det var vid tre-tiden natten mot fredag som polisen hittade ett misstänkt föremål i en bil på väg 103 utanför Lomma. Bilföraren, en man i 45-årsåldern, greps och är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisinsatsen avslutades vid nio-tiden och bilen togs i beslag. Polisen var inledningsvis förtegen om brottsmisstanken mot den 45-årige föraren.

- Jag kan inte säga så mycket om själva ärendet. Vi behöver invänta vad den här personen säger i förhör, sade Kim Hild, presstalesperson vid polisen region Syd.

– Det är mycket som inte har klarnat, säger Kim Hild.

Under morgonen spärrades E6:an mellan Flädie och trafikplats Kronetorp av i båda riktningarna, med anledning av att polisens nationella bombskydd arbetade på platsen. Detta ledde till långa köer i rusningstrafiken.

Vid åtta-tiden på fredagsmorgonen kunde polisen häva avspärrningarna på E6:an. Inledningsvis enbart i södergående riktning och sedan även norrut.

Det misstänkta föremålet hittades i samband med en rutinkontroll.

– Det var en vanlig stopp och kontroll av personbil. Ett sådant stopp sker väldigt många gånger per dag, säger Kim Hild.

Bilen stod vid påfarten till motorvägen och ett område runt bilen spärrades först av. Polisens bombtekniker kom till platsen vid 04-tiden.

Under dagen kommer polisen att fortsätta med utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".