Rögle-Karlskrona, tekning.
Imorgon är det pucksläpp för Rögle BK på Malmö Arena. Foto: Micke Dahl/Sveriges Radio
Rögle

Miljoner på spel när Rögle rustar för premiärderby

Sportchefen: Det är ofantligt mycket pengar som kommer delas ut
4:41 min

I helgen rivstartar SHL-säsongen med skånederby på Malmö Arena. Årets säsong kan bli viktigare än någonsin för Rögle då mycket pengar står på spel.

När årets SHL-säsongen drar igång i helgen hoppas Rögle BK på ett betydligt bättre placering än förra året, då klubben tvingades kvala.

Ekonomiskt sett är årets säsong extra viktig då det nya tv-avtalet, som träder i kraft efter säsongen, kommer generera stora summor.

– Ofantligt mycket pengar kommer delas ut som tryggar klubbarnas framtid. Så det är av största vikt för alla lag att hålla sig kvar efter den här säsongen, säger sportchefen " Anders Masken Karlsson".

Ängelholms-klubben har under försäsongen satsat på att stärka defensiven och vårda pucken bättre. Dessutom finns flera nyförvärv i klubben, däribland hemvändande Ted Brithén.

– Det är väldigt skönt att komma hem. Livet utanför hockeyn blir väldigt annorlunda och man kan fokusera på det som är viktigt, säger Brithén.    

Derbyt mot Malmö är det första steget för Rögle den här säsongen och det är ett möte som alltid väcker känslor. Arenan lär bli så gott som slutsåld och skapa en härlig derbyatmosfär.

–  Att möta Malmö engagerar hela Ängelholms stad, ja hela Skåne. Det är en fight för oss på plan, för folk på jobbet, för alla på läktaren. Det är väl det som gör det hela speciellt, säger backen Almen Bibic.

15.15 på lördag smäller det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".