Nationella bombskyddet i Lomma
1 av 2
Nationella bombskyddet i Lomma. Foto: TT / Sveriges Radio
Nationella bombskyddet i Lomma
2 av 2
Nationella bombskyddet i Lomma Foto: Johan Nilsson/TT
Lomma

Misstänkt föremål hittades i bil - en person gripen

Polisens Kim Hild om insatsen
1:49 min

En person är gripen efter att polisen hittat ett misstänkt föremål i en bil. De omfattande avspärrningarna på E6:an är hävda.

Det var vid tre-tiden natten mot fredag som polisen hittade ett misstänkt föremål i en bil på väg 103 utanför Lomma. Bilföraren, en man i 45-årsåldern, greps och är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisinsatsen avslutades vid nio-tiden och bilen togs i beslag. Polisen var inledningsvis förtegen om brottsmisstanken mot den 45-årige föraren.

- Jag kan inte säga så mycket om själva ärendet. Vi behöver invänta vad den här personen säger i förhör, sade Kim Hild, presstalesperson vid polisen region Syd.

Det är mycket som inte har klarnat.

Under morgonen spärrades E6:an mellan Flädie och trafikplats Kronetorp av i båda riktningarna, med anledning av att polisens nationella bombskydd arbetade på platsen. Detta ledde till långa köer i rusningstrafiken.

Vid åtta-tiden på fredagsmorgonen kunde polisen häva avspärrningarna på E6:an. Inledningsvis enbart i södergående riktning och sedan även norrut.

Det misstänkta föremålet hittades i samband med en rutinkontroll.

Det var en vanlig stopp och kontroll av personbil.

- Ett sådant stopp sker väldigt många gånger per dag.

Bilen stod vid påfarten till motorvägen och ett område runt bilen spärrades först av. Polisens bombtekniker kom till platsen vid 04-tiden.

Under dagen kommer polisen att fortsätta med utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".