En parkerad polisbil.
Foto: Cecilia Ekströmer/Sveriges Radio
Kristianstad

Polisen vädjar om tips efter nya rånet

Flera personer är anhållna misstänkta för det grova rån som inträffade i helgen på Söder i Kristianstad. Polisen hoppas nu på hjälp från allmänheten för att komma vidare i utredningen.

– Vi är väldigt intresserade av vittnesiaktagelser, säger Patrik Ozimek, utredare på polisen.

Det var vid 03-tiden natten mot lördag som flera personer bröt sig in genom porten och trängde sig in i en lägenhet på den aktuella adressen.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån. Rånarna ska både ha varit hotfulla men också använt våld. Annars är man förtegen om händelsförloppet. Flera personer ska i ett senare skede ha gripits uppe i Östanå, misstänkta för rånet.

– De greps där men misstänkta för ett olaga hot som ska ha skett samma natt. Sedan kunde vi lägga pusslet och få dem misstänkta även för rånet, säger Patrik Ozimek.

I dag genomförs en teknisk undersökning på platsen, men för att komma vidare i utredningen behöver polisen allmänhetens hjälp.

Framförallt är två händelser intressanta. Det handlar dels om iaktagelser i anslutning till rånet. Det ska ha varit stökigt på platsen vid tillfället.

Dessutom är polisen intresserade av en händelse vid Biljardkompaniet vid 02-tiden samma natt. Framförallt är en silvig bil intressant för det tillfället.

Helgens rån är det femte på kort tid i Kristianstad.

– Givetvis tittar vi på om det finns samband, men det är alldeles för tidigt att säga om det är så, säger Patrik Ozimek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".