Bevattningsförbudet i Båstad hävs
Båstad

Förbudet mot bevattning hävs

Nordvästra Skånes Vatten och avlopp, NSVA, häver nu bevattningsförbudet i Båstad. Sommarens insatser med att spara vatten har tillsammans med att den varit regnigt har gett bra resultat.

Under sommarmånaderna minskade vattenförbrukningen med 5,2 procent jämfört med förra året. Det skriver NSVA i ett pressmeddelande som haft en riktad insats för att få allmänheten att spara på vattnet.

- Det regniga och bitvis kyliga sommarvädret har självklart haft en stor påverkan på förbrukningen, men det bevisar också att det går åt betydligt mindre om vi använder vattnet till det viktigaste som mat, dryck och hygien. Vi vill rikta ett stort tack till alla som har bidragit och som fortfarande bidrar med att använda vårt dricksvatten smart, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA.

Tidigare har förbudet gällt året runt men i våras beslutade kommunstyrelsen att det endast skulle användas vid behov.

Förhoppningen är att det ska leda till att ett eventuellt bevattningsförbud tas mer på allvar av allmänheten om det bara gäller när behovet finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".