Statens institutionsstyrelses ungdomshem i Hässleholm ska byggas ut. Dessutom ska ett helt nytt hem byggas.
Ungdomshem i Hässleholm
Hässleholm

Många nya jobb när ungdomshem byggs

80 nya jobb skapas i Hässleholm. Detta sedan regeringen gett klartecken för att Statens institutionsstyrelse, Sis, ska få bygga ett helt nytt ungdomshem på orten.

Regeringen låter SiS att teckna hyresavtal med specialfastigheter om utbyggnad av tre ungdomshem samt bygge av ett helt nytt ungdomshem.

Satsningen är den största på flera år och innebär upp till 80 nyanställningar i Hässleholm.

– Det är mycket glädjande att nybygget nu kan starta på allvar, det har vi väntat på, säger Nick Dovik, institutionschef, SiS ungdomshem Hässleholm, i ett pressmeddelande.

Antalet platser på ungdomshemmet i Hässleholm utökas med 32 platser.

– Att Hässleholm nu får den största satsningen som regeringen nu gör på den statliga ungdomsvården är extra roligt och en bekräftelse för oss som jobbar på SiS ungdomshem Hässleholm, säger Dovik.

Sis är en statlig myndighet som bedriver individuellt anpassad tvångsvård och behandling av ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".