Områdespolis Maria Roos Brostedt
1 av 2
Områdespolis Maria Roos Brostedt vid trygghetsvandringen i Hembygdsparken. Foto: Ari Korzeniowski/Sveriges Radio
Samling vid trygghetsvandring i Hembygdsparken i Hässleholm.
2 av 2
Foto: Ari Korzeniowski/Sveriges Radio
Hässleholm

Så ska Hembygdsparken bli tryggare

Polisen: Hässleholmarna behöver hitta hit
0:48 min

Otryggheten många känt av i Hembygdsparken gör att trygghetsvandringar nu anordnas. Polisen var på plats för att hitta lösningar i samtal med invånarna.

– Mer belysning behövs och så behöver man röja upp här. Det är många buskar som gör att det finns platser i mörkret som man kan stå gömd i. Många känner sig otrygga att gå här just på grund av det, säger områdespolisen Maria Roos Brostedt.

Under trygghetsvandringen pratade hon med invånarna som var på plats för att ge synpunkter på vad de tycker kan göras åt den, för många, upplevda otryggheten i parken. Det fanns också representanter från kommunala förvaltningar och det lokala Brottsförebyggande rådet (Brå) som organiserar vandringarna.

Maria Roos Brostedt tror att otryggheten delvis beror på skjutningen som ägde rum i Hembygdsparken i juli men också på andra anmälningar som inkommit. Enligt polisen misstänker man att det förekommer drogförsäljning bland ungdomar i parken bland annat.

– Man måste möjliggöra att alla kan vara här i alla åldrar. Det finns lekparker och grillplatser för familjer. Äldre kan samlas och fika. Många fler hässleholmare behöver hitta hit, säger polisen Maria Roos Brostedt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".