Liten flicka.
1 av 2
Norah Andersen från Kristianstad spelar My i filmen Sensoria. Foto: Sensoria/Pressbild
Boel Larsson, Norah Andersen, Christian Hallman och Anette Andersen.
2 av 2
Skådespelarna Boel Larsson och Norah Andersen, regissör Christian Hallman och linjeproducent Anette Andersen. Foto: Marita Johansen/Sveriges Radio
Svalöv

Röda mattan i Svalöv för skånska filmen Sensoria

Norah Andersen: Det var jobbigt att höra sin röst
1:18 min

Den hade premiär redan 2015. Men först nu går den skånska filmen Sensoria upp i Sverige.
På lördag är det svensk biopremiär i Kulturhuset i Svalöv.

Mingel med bubbel och tilltugg samt den obligatoriska mattan finns på plats i Svalöv på lördag när filmen Sensoria gör entré i Sverige.

– Sensoria är en psykologisk thriller och utspelar sig i ett lägenhetskomplex från 70-talet, berättar regissören och manusförfattaren Christian Hallman.

Caroline är en kvinna i övre trettioårsåldern har mist allt hon brytt sig om. Hon vill få en nystart på livet och flyttar in i en ny lägenhet. I huset bor också My, en ung flicka som, precis som Caroline, letar efter tröst och något att dröja sig kvar vid. Caroline och My blir snabbt vänner och My börjar nästan behandla Caroline som en mamma. Men snart visar det sig att allt inte står rätt till och att My inte har varit helt ärlig med sina motiv eller sitt förflutna. Sakta börjar det som skulle bli en nystart istället bli en kolsvart mardröm.

– Jag är en spökflicka, förklarar Norah Andersen som spelar flickan My.

Norah bor utanför Kristianstad och var tio år när filmen spelades in. I dag är hon snart 14 år.

– Det var roligt att spela in, men det gick fort, konstaterar hon.

Christian bekräftar att det fick snabbt. 13 dagar för en långfilm. Redan 2015 hade filmen premiär i festivalsammanhang och nu har som sagt premiär i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".