En polisbil kör genom natten. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Arkivbild. En familj blev sprayade i ansiktet när de kom hem. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Familj överfölls i hemmet

En familj i Malmö överraskades av tre maskerade män i sin lägenhet.

Polisen larmades klockan strax efter klockan 18 på fredagkvällen till en lägenhet på Eriksfältsgatan i Malmö där en familj blivit överfallna.

– En man och en kvinna i 50-årsåldern och en 12-årig flicka kommer hem till sin bostad strax efter klockan 18 och ser att lägenhetsdörren är uppbruten. När de kommer innanför dörren blir de sprayade, troligen av pepparspray, skriver Skånepolisen på sin hemsida.

Tre maskerade män som befann sig inne i lägenheten lämnar platsen springande.

– De drabbade har ont i ögonen samt andningsproblem. Kvinnan skadas lindrigt då hon blir omkullsprungen av en av de flyende männen, skriver Skånepolisen.  

Det är oklart om männen fått med sig någonting från lägenheten. Polisen har sökt efter gärningsmännen i anslutning till lägenheten med hundar men ingen misstänkt kunde gripas.

Händelsen rubriceras som grov stöld och inbrott i lägenhet samt rån eller motvärn. Polisen kommer genomföra en brottsplatsundersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".