Barcelona
Barcelona blev övermäktigt IFK Kristianstad Foto: Emil Langvad/TT
Radioblogg med Glenn Göransson

Dagen efter och det svider fortfarande

Ola: Vi gör en fantastisk match.
1:01 min

Dagen efter rysaren nere i Barcelona. Frågan man ställer sig: Vad hade hänt om IFK spräckt Barcelonas monstersvit?

Det är inte ofta man sitter förbannad efter en förlust och i synnerhet inte efter att förlorat mot Barcelona. I går hade IFK Kristianstad en tvåmålsledning  med drygt 4 minuter kvar - och bränner ett friläge för att gå fram till tremålsledning. Hade man satt det skottet så hade det förmodligen räckt till seger och i så fall inneburit årtiondets handbollsskräll. 

 

I första halvlek gjorde Barcelona lite som de ville men ändå var IFK med, underläge 15-12. Albin Lagergren, som i första var ganska anonym, började direkt i andra med att leverera genom tre snabba mål. IFK gick ikapp och förbi. Barcelona hängde på och det var jämnt skägg fram till 27-27 - då fick IFK drömläget som jag inledde med. 

Då, precis då så fattade Katalanerna att nu gäller det att skilja agnarna från vetet och vips så skickade Barcelona (läs Victor Tomás) in 4 snabba och avgörande mål.

Hur skulle då IFK agerat sista 180 sekunderna? Eller är det så självklart som Ola Lindgren sa efteråt?

Vi var nog inte riktigt förberedda för att vinna här i kväll. Dom är vana att hantera dessa situationer av denna art och det är ett erfaret lag. Vi ger bort lite för enkla misstag och får inga räddningar matchens sista två minuter.

Bara genom att få vara med om precis dessa moment kommer ge IFK lärdomspengar i framtiden men lik väl sitter man där och är förbannad - för att IFK Kristianstad har förlorat mot Barcelona på bortaplan. Det är egentligen inte klokt.

 

Tjing

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".