Världens barn logotype
Världens barn 2017

Årets insamling för Världens barn

Anna Carlsson, ansvarig för Världens barn i P4: Det är de här veckorna som jag ler mest
5:23 min

Idag startar kampanjen för att hjälpa barn i andra delar i världen som har det som allra tuffast. Under två veckor samlar alla P4-stationer runt om i landet, på alla möjliga olika vis, in pengar till Radiohjälpen.

För tjugonde året i rad mobiliserar Sveriges Radio sina lyssnare för att hjälpa världens barn genom Radiohjälpen. Ett uppdrag som utvecklats för varje år genom att fördjupa och förklara barnens förutsättningar.  

Anna Carlsson är samordnare och påminner om att det som exempel pågår en allvarlig humanitär kris i Somalia, med torka och hungersnöd som följd. Ungefär 360 000 barn under fem år är undernärda och behöver hjälp. 192 kronor räcker att behandla ett undernärt barn i en månad.

– Det är viktigt att vi tillsammans hjälper till att skapa en bättre värld, säger Anna. Förra året samlade vi in 7,5 miljoner kronor.

Tillsammans kämpar vi för alla barns hälsa, skolgång och trygghet och målet är att samla in så mycket pengar det bara går till världens barn.

Ring 099-52024.
Samtalet kostar 50 kronor och 45 går direkt till insamlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".