1999 - En bok
1 av 2
För att kunna låna böcker och använda datorerna efter bemanningstid behöver du vara minst 18 år, ha ett lånekort och vara registrerad som meröppetanvändare.
Elin Mannheimer, Lilija Jarmolkovic och Helena Götesdotter på Osby bibliotek
2 av 2
Elin Mannheimer, Lilija Jarmolkovic och Helena Götesdotter på Osby bibliotek. Foto: Karin Bengtsson/Sveriges Radio
Osby

Osby bibliotek börjar med meröppet

Bibliotekschefen: Det är ett sätt att bättre utnyttja biblioteksrummet
1:11 min

Trenden med meröppna bibliotek har spridit sig till Osby. Trots stök i andra skånska bibliotek är bibliotekschefen Helena Götesdotter inte orolig.

– Jag ser inte att vi har det problemet här i Osby, säger Helena Götesdotter och berättar att man löst tidigare besvär med stökiga ungdomar genom samtal och möten.

Invigningen för det meröppna biblioteket i Osby äger rum på måndag med start klockan 11.00. Man kommer att ha öppet alla dagar mellan 7.00 och 22.00 även utanför ordinarie bemanningstid. Då kan man själv låna böcker, hämta ut reserverade böcker, använda datorerna och det trådlösa nätverket. Du behöver ett lånekort med kod och ha fyllt arton år.

– Jag tror att det kommer att gå bra. Det är ett sätt att uppfylla bibliotekslagens krav om tillgänglighet och bättre utnyttja biblioteksrummet, säger Helena Götesdotter, bibliotekschef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".