Världens barn - Zaatari 2016 , Jordanien
1 av 4
Skolbarn i Jordanien. Foto: Världens barn/Press
Karta
2 av 4
Foto: Lantmäteriet
Karta
3 av 4
Foto: Lantmäteriet
Karta
4 av 4
Foto: Lantmäteriet
Skåne

Fredagens cykeltur för Världens barn startar i Rinkaby

Anna Carlsson/Världens barn: De här veckorna på året ler jag mest
5:23 min

Häng på oss i årets insamling till Världens barn – din chans att verkligen göra skillnad för de allra fattigaste barnen i världen.
På fredag kommer programledarna Matilda Alborn och Johan Pettersson att cykla från Rinkaby till Näsum med uppehåll i bland annat Trolle Ljungby klockan 8.00 och torget i Bromölla vid 9.00.

Bara några kronor kan göra stor skillnad för de fattigaste barnen i världen. För 90 kronor kan hjälporganisationerna köpa 1200 vattenreningstabletter. En tablett kan rena 20 liter vatten. För 200 kronor kan 64 barn få behandling mot lunginflammation. För 740 kronor kan man köpa en braskamin som kan värma upp ett klassrum på vintern, så att det går att bedriva undervisning året om.

Med start den 27:e september kommer våra programledare och andra medarbetare på P4 Kristianstad att cykla från Gärsnäs till Båstad, för att samla in pengar längs vägen. På kartorna här på sajten kan du se precis var vi cyklar. Häng gärna med! Vill du lägga pengar i bössan, så stoppa oss på vägen.

Så här ser cykeletapperna ut:

29 september - Rinkaby - Näsum
2 oktober - Näsum - Sibbhult
3 oktober - Sibbhult - Bjärnum
4 oktober - Bjärnum - Örkelljunga
5 oktober - Örkelljunga - Ängelholm
6 oktober - Ängelholm till Båstad

Nytt för i år är att man kan swisha en gåva. Fram till 5 oktober dubblar bankerna bakom Swish din gåva upp till ett totalt belopp på 1,4 miljoner kr. Numret är 9019506. Skriv i meddelandefältet "VB17 1290".

Klicka här för att ge din gåva.

För mer information om Världens barn se www.varldensbarn.se.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".