Park
1 av 4
Foto: Ari Korzeniowski/Sveriges Radio
Hässleholms tingsrätt
2 av 4
Hässleholms tingsrätt Foto: Oscar Ivarsson / Sveriges Radio
Hässleholms resecentrum
3 av 4
Hässleholms resecentrum Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio
Musikpaviljongen i Hässleholm
4 av 4
Musikpaviljongen i Hässleholm Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio
Hässleholm

Hässleholm – Sveriges fulaste stad?

Hässleholmsröster om stadens vackraste plats
1:52 min

Folkrörelsen Arkitektupproret ska rösta fram Sveriges vackraste stad. Hässleholm har fått den mindre positiva rollen, att representera Sveriges alla fula städer.

Stockholm får inte vara med i denna omröstning som anordnas på Arkitektupprorets Facebook-sida. Huvudstaden vinner alltid den här typen av tävlingar.

"Det är synd om Hässleholm som kanske är en av Sveriges tråkigaste städer, men som därför får lite ära genom denna omröstning. Hässleholm får representera landets fulstäder tillsammans med bröder som Västerås, Katrineholm, Skellefteå och Borlänge, dvs städer vars stadskärnor består av fyrkantiga och tråkiga lådor. Här går det bra att bo, men vill du uppleva skönhet är det bäst att resa härifrån omgående. Om någon trots allt ändå röstar på Stockholm lägger vi istället de poängen till stackars Hässleholm som annars inte lär få många röster i denna tävling." Skriver Arkitektupproret på sin sajt.

Hässleholmsgården, parken och tingshuset tycker hässleholmarna ändå är vackert i staden.

Tävlingen avslutas på söndag.

Klicka på ljudklippet ovan för att höra vad hässleholmarna tycker om sin stad.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".