Malmö FF:s publik.
Arkivbild från en tidigare match i allsvenskan. Foto: Björn Lindgren/TT
Malmö

Malmös vd om brottsmisstänka spelaren: "Väldigt allvarligt”

Niclas Calnén: Klart det påverkar
3:43 min

En spelare i Malmö FF är misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. Klubben ser allvarligt på anklagelserna och har stängt av spelaren tills vidare.

Spelaren släpptes på fri fot under söndagen efter häktningsförhandlingar i tingsrätten – men brottsmisstankarna mot honom kvarstår.

– Brottsrubriceringen är allvarlig och vår avstängning står fast tills vidare, säger Malmös vd Niclas Calnén till Radiosporten.

Spelaren själv nekar till brott.

– Han bestrider att han har haft sex med en minderårig. I vart fall har han inte haft kunskap om detta, säger mannens advokat Mikael Sundman.

Under söndagen tog Malmö en storseger mot tabelljumbon Halmstad i allsvenskan och kan säkra SM-guldet i nästa omgång. Men de senaste dagarnas händelser har påverkat laget, menar Niclas Calnén.

– Det är klart att det här påverkar alla, men det gäller för oss att man har möjlighet att fokusera på sina egna arbetsuppgifter. Att spelarna kan spela matchen och vinna den och att tränarna kan göra de förberedelser som behövs, säger han.

Fansen tog i dag tydligt avstånd i form av banderoller innan avspark, hur bemöter ni den kritiken?

– Spelaren är oskyldig till han döms och det måste vi utgå ifrån, samtidigt så är det väldigt allvarliga anklagelser och därför har vi stängt av honom, säger Niclas Calnén och fortsätter:

– Vi kommer ha samtal med honom, och sedan kommer avstängningen finnas kvar så han kommer inte vara här och träna med laget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".