Kristianstads Mia Carlsson
1 av 2
Kristianstad DFF möter Kvarnsveden i Svenska cupens kvartsfinal. Foto: Emil Langvad/TT
Mia Carlsson spelar i KDFF och taggad inför kvällens match. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio.
2 av 2
Mia Carlsson spelar i KDFF och taggad inför kvällens match. Foto: Jenny Sandgren/Sveriges Radio.
Fotboll

Mia Carlsson fick en landslagsplats

Mia Carlsson: Jag missade uttagningen för jag var i tvättstugan
2:16 min

KDFF-försvararen Mia Carlsson har nya förbundskaptenens förtroende. Hon är återigen uttagen till landslaget. Men missade beskedet själv - för att hon var i tvättstugan.

KDFF-försvararen Mia Carlsson är återigen uttagen till landslaget. Mia är en av sju försvarare i truppen inför kvalmatcherna mot Danmark och Ungern den 20 och 24 oktober.

Det kom fram idag på en presskonferens med landslagets nya förbundskapten Peter Gerhardsson. Något som direktsändes i flera medier, men Mia Carlsson var själv i tvättstugan och såg aldrig uttagningen själv.

- Men jag hade flera missade samtal och sms när jag kom upp nu, så jag anade att det var något sådant som hänt, säger hon när vi ringer upp för att gratulera.


Peter Gerhardsson tog över efter Pia Sundhage, och i hans första landslagstrupp fanns Mia Carlsson med vilket betyder att hon var med på lägret under uppehållet i september.

Mia Carlsson har tre landskamper med sig.

I truppen finns även Wolfburgs Nilla Fischer, tidigare KDFF-spelarna Hedvig Lindahl, Marija Banusic och Kosovare Asllani är också med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".