Regeringen har ställt sig bakom Skolkommissionens förslag.
Regeringen har ställt sig bakom Skolkommissionens förslag. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Skåne

Över 1 400 fler lärare ifall förslag blir verklighet

Över 1 400 lärartjänster till Skåne om bara tre år. Det innebär Skolkommisionens förslag på lokal nivå, har Lärarnas Riksförbund räknat ut.

 Skolkommissionen har föreslagit ett tillskott om sex miljarder till undervisning och elevhälsa med en rättvis fördelningsprofil så att de som har det största behovet får ett större tillskott.

Regeringen har i sin budget ställt sig bakom förslaget. Lärarnas Riksförbund har nu beräknat vad det skulle innebära på lokal nivå.

På nationell nivå skulle det innebära ett tillskott på 10 000 lärartjänster på nationell nivå. För Skånes del innebär det över 1 400 tjänster inom tre år.

- Nu gäller det att se till att de ökade resurserna till undervisning och elevhälsa verkligen når ut till de enskilda skolorna på ett sätt som stärker likvärdigheten, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".