Stadsnät, Fiber, Bredband, Fiberkabel
Boende på landsbygden utanför Åstorp erbjuds ny fiber. Foto: Mattias Lundvall
Åstorp

Landsbygdsbor ska få tillgång till fiber senast 2019

Alla hushåll på landsbygden i Åstorps kommun kan nu få fiber. IP Only satsar på byggstart under nästa år.

100 procent av hushållen i Åstorp får nu möjlighet att fiberansluta sig. Det är IP-Only som planerar att börja bygga under första kvartalet 2018. 

 – Fiberutbyggnaden vitaliserar landsbygden. Vi välkomnar därför alla privata initiativ som gör det möjligt så snabbt och effektivt som möjligt, som IP-Only. Tillsammans har vi målet att 100 procent ska ha möjlighet att fiberansluta sig redan under 2019 – i god tid innan regeringens bredbandsmål, säger Ronny Sandberg, kommunstyrelsens ordförande i Åstorp, i ett pressmeddelande.

Samtliga – 100 procent – av de 600 hushållen i Åstorps landsbygd får nu erbjudande. Byggstart planeras till första kvartalet nästa år. Samma år – 2018 – ska samtliga medborgare som beställt fiber vara inkopplade.

Det är cirka 77 000 meter som kommer att schaktas. IP-Onlys utbyggnad är fullt ut kommersiell vilket betyder att inga bidrag eller skattepengar används.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".