Genrebild blåljus.
Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv
Tomelilla

Fritidsgård satsar på att vara öppen trots rökgranat

"Personalen upptäckte att det började pysa och väsa och kom rök"
1:41 min

Man vet fortfarande inte vem som kastade in en rökgranat på en fritidsgård  i Tomelilla på torsdagen, men kommunen satsar på att ha fritidsgården öppen som vanligt fredag kväll.

Efter att rökgranaten kastades in vädrades gården ut och stängdes. Personalen fick sedan prata om det som hänt. Polis kom sedan till fritidsgården och en polisanmälan har upprättats. 

På fredagsförmiddagen hade Tomelilla kommun fortfarande inte bestämt om de ska hålla öppet under fredagskvällen. Dock har man för avsikt att ha öppet fredag kväll bara man kan ha en väktare som håller speciell uppsikt under kvällen.

– Vi bör ju hantera det speciellt, så att det inte återupprepas i kväll, säger Marina Hansson.

Rökgranaten blev inkastad från en nödutgång som är på baksidan av fritidsgården, säger Marina Hansson, kultur- och fritidschef på Tomelilla kommun. 

– Då upptäckte personalen att det började pysa och väsa och kom rök. Det som hände var att en av personalen fann sig snabbt och tog det cylinderformade föremålet och kastade ut det på baksidan.

Under tiden tömde de andra två fritidsledarna gården, så efterspelet gick smärtfritt till trots att incidenten var allvarlig, säger Marina Hansson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".