Dan Beutler
En annan som nollade i veckan, Dan Beutler 40 år! Veckans spelare i Handbollsligan. Vilken match han gjorde mot IFK Kristianstad. Foto: Björn Lindgren /TT
Handboll med Glenn Göransson

Nollnollorna tar för sig i handbollsligan

Veckans första blogginlägg är en tillbakablick från veckan som gått. Handboll, i vått o torrt.

IFK Kristianstad fick sig en genomkörare i lördags. Lagets insats sågades längs fotknölarna på flera håll, inte minst i Skånesport där Christoffer Ekmark tog i så han nästan spydde - men var det egentligen så himla uselt? Var det inte också så att motståndarna var riktigt bra?

***

Åtta mål av Markus Olsson när hans Skjern vann över spanska Ademar Leon med 33-26 i B-gruppen, Champions League. Han håller krutet torrt i det tysta, Karlshamnspågen och förre IFK:aren.

***

Kollade in USM förra helgen i Idrottshallen i Kristianstad. KHK:s tjejer, födda 02-03 fullkomligt krossade sitt motstånd och jag blev verkligen imponerad av den fart och teknik som flickorna bjöd på. Om 3-4 år så kommer flera av dessa tjejerna att spela i SHE, var så säkra. Framtiden ser verkligen ljus ut i KHK.

***

Andy Schmid, Rhein-Neckar Löwen. Komplett handbollsspelare och hela hans sätt att spela på borde filmas och ges ut som utbildningsmaterial under rubriken: "Så här spelar man handboll"

***

OV Helsingborg har det fruktansvärt tungt, ny uddamålsförlust och ”Tubbis” grabbar har nu sju raka förluster. Nu gäller det att samla truppen och inte drabbas av panik för det kommer att vända - förr eller senare. OV Helsingborg är ett alldeles för bra lag för att ligga sist i tabellen och jag är övertygad om att de kommer att klara av detta, förmodligen via kval men OV spelar även nästa säsong i Handbollsligan.

***

Den där nollnollan i Alingsås - han tar verkligen för sig. Fem, nya snygga mål igår av William Andersson Moberg. Som om inte detta var nog så släppte även Eskilstuna Guif in en nollnolla igår,  Eric Johansson. Två mål direkt av 17-åringen i Estrad. Härligt med ledare som vågar släppa fram talanger utan att bry sig om vad det står för födelsedatum i passet.

***

Boden har spelat tre matcher. Två förluster med uddamålet och en vinst - med uddamålet! Det gäller att ha starka nerver om man nu håller på Boden som i förhandssnacket placerades som ett slutspelslag men efter denna inledningen så blir man en aning tveksam. 

Tjing

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".