Radiosportens Malin Rimfors gästar Förmiddagens duo Jenny Sandgren och Johnsson Roos för sportsnack varje torsdag.
Radiosportens Malin Rimfors gästar Förmiddagens duo Jenny Sandgren och Johnsson Roos för sportsnack varje torsdag. Foto: Marita Johansen/Sveriges Radio
Förmiddag

Sportsnack om en gammal 32-åring och ett land som går bananas

Malin Rimfors: Panama går helt bananas över VM-platsen
11 min

En helgalen fotbollskommentator och ett fotbollsproffs som plötsligt känner sig väldigt gammal. Det är två av ämnena i Förmiddagens sportsnack med Jenny Sandgren och Radiosportens Malin Rimfors.

Anja Mittag blev bäst i världen när hon i går gjorde sitt 50:e mål i matchen i Champions league mellan Rosengård och rumänska Cluj. Ett mål som fick 32-åringen att känna sig gammal.

Men Radiosportens Malin Rimfors som gästar Förmiddagen för veckans sportsnack har ett annat budskap genom att lyfta mer erfarna idrottare som Dan Beutler, Ragnar Skanåker och japanska ryttare.

- Budskapet är att det aldrig är för sent. Jag drömmer fortfarande om ett OS.

Hon hyllar också rumänska Clujs målvakt Jillian McVicker som på många sätt hade en usel onsdagskväll i Sverige. Hon släppte in fyra mål, det regnade i 90 minuter, hon fick en smäll på näsan och tvingades dessutom vänta ensam i 15 minuter innan presskonferensen drog igång.

- Då tror jag att hon ska vara bitter och spy galla när hon väl får ordet, men något helt annat kommer, säger Malin.

Dessutom njuter vi av det faktum att Panama nått fotbolls-VM 2018 i Ryssland. Mest av en oförglömlig kommentator som du hör i klippet ovan.

- GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL.

Hör hela sportsnacket från torsdagens Förmiddag i ljudfilen ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".