Trelleborg

Flera skottskadade i Trelleborg – sju till förhör

Polisen: En större insats har påbörjats
0:41 min

Ingen har ännu gripits efter skottlossningen i Trelleborg men polisen har hämtat in sju personer till förhör.

– Vad vi vet i det här läget är det ingen som har livshotande skador, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd till TT.

Fyra personer hittades i centrala Trelleborg med olika typer av skador vid 22.30-tiden på torsdagskvällen. Två av dem hade skottskador. En person är gripen misstänkt för mord- eller dråpförsök och fem personer är hämtade till förhör.Polisen fick flera samtal om en misstänkt skottlossning på Ehrenbuschgatan inne i centrala Trelleborg sent på torsdagskvällen. 

Enligt polisens presstalesperson Fredrik Bratt i region Syd var det till en början oklart hur många skadade det rörde sig om. Enligt de första uppgifterna handlade det om fler än två personer. 

– Vi har säkrat de här platserna så att ambulans kan komma fram till de skadade, och vi har även spärrat av området eftersom det handlar om en brottsplats, säger han. 

SOS Alarm skickade åtta ambulanser till platsen och fyra personer hade vid klockan 23.25 förts därifrån till sjukhus. Tre av dem fördes till Universitetssjukhuset i Malmö och en till sjukhuset i Lund. Ytterligare en person fick vård på plats.

 

Vid klockan 00.40 skriver polisen på sin hemsida att flera personer hämtats in till förhör. Ärendet är rubricerat som försök till mord. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".